Netflix má speciální kódy na vyhledávání. Znáte je?

Streamovací služba Netflix patří v poslední době mezi ty nejvyužívanější. Má velmi rozsáhlý obsah, ať už od různých tvůrců, tak i z vlastní produkce. Neustále přibývají nové filmy a seriály, ale i dokumenty.

Pokud Netflix využíváte, nejspíše jste už někdy zaregistrovali, že vyhledávání nefunguje úplně dokonale. Po zapnutí vidíte rozdělení podle klasických žánrů, kterých je strašně moc a není zcela snadné se v tom množství vyznat. Také se vám většinou objeví aktuálně nejsledovanější pořady nebo některé podobné těm, které už jste sledovali dříve. Někdy je ale složité najít něco, co by se vám aktuálně líbilo.

Jestliže už sledujete Netflix delší dobu, může to být někdy vyhledávání složitější. Jednotlivé žánry jsou navíc opravdu široké a některé pořady se zde bohužel prolínají, což může být pro někoho matoucí. Možná by se vám hodilo specifičtější vyhledávání a třeba výběr z konkrétního subžánru (například víte, že byste rádi sledovali sportovní film a konkrétně zaměřený na box).

Pokud jste s vyhledáváním spokojení, není co řešit. Někdy se ale stane, že brouzdáte vyhledáváním tak dlouho, až službu raději vypnete. Máte to také tak? Nechcete-li se už trápit občasným tápáním ve vyhledávání a víte přesně, jaký žánr hledáte, pomůžou vám v tom tajné kódy od Netflix. Kódy vlastně nejsou nijak tajné, protože je snadno dohledáte na internetu na různých webech, například na netflixhiddencodes.com nebo letscrakcon.org. Dokonce je můžete mít na trvalo i v mobilu díky aplikaci Unlocked for Netflix (který je ale pouze pro Iphone). Díky konkrétním kódům si najdete nejen konkrétní žánr, například dokumenty (6839), ale i konkrétní subžánr, například kriminální dokumenty (9875).

Jak přesně to tedy funguje? Najdete si kód podle žánru či subžánru, které hledáte, a pak ho jednoduše opíšete do vyhledávače na Netflixu a je to, ukáží se vám tak konkrétní filmy s ohledem na daný kód. Vyzkoušejte to sami a odhadněte, zda vám to konečně usnadní hledání a objevování možná dosud skrytého obsahu na Netflixu.

Přemýšlíte, jak ještě vylepšit možnosti sledování vašich oblíbených filmů? Pořiďte si například projektor, se kterým si můžete užívat filmové zážitky při promítání na vaší zdi nebo promítacím plátně.

Napsat komentář